4 Mar 2014


بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt semua :)
COCOA SUPERKIDZ (SCS) jenama SUPERRICH adalah satu produk pemakanan yang berkualiti, unik dan berinovasi. Ianya dihasilkan melalui adunan pemakanan yang mempunyai nilai khasiat semulajadi, halal dan diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia, dikelaskan sebagai minuman.

Minuman bernutrisi COCOA SUPERKIDZ (SCS) adalah fomulasi istimewa yang berpontensi untuk meningkatkan daya ingatan, konsentrasi minda, peredaran darah serta sebagai ajen antioksida. Ianya diadun dari bahan bahan makanan yang baik sebagai ubatan dan herba terpilih dan berkualiti.

Dengan rumusan terbaik seperti SERBUK KOKO, SERBUK COKLAT, SUSU KAMBING, DHA DARI MINYAK IKAN, KOLOSTRUM, OLIGO, MANNA (PREBIOTIK), BUAH TIN, PEGAGA, GINGKO BILOBA, KURMA, KRIMER BUKAN TENUSU, GULA PERANG & MADU,dapat menyelesaikan masalah pemakanan sihat terutamanya dikalangan kanak-kanak dan ibu hamil terjaga.
Minuman ini dirumus dengan mengguna bahan sejati tanpa pengawet dan pemanis tiruan.
COCOA SUPERKIDZ (SCS) membantu meningkatkan daya ingatan tahap kecerdasan minda, IQ & konsentrasi minda / memperbaiki sistem perjalanan darah / Mencantikkan kulit / Membantu membekalkan bahan keperluan dalam badan untuk baik pulih sel-sel, tumbesaran dan fungsi organ dalam badan / Mengandungi serat, protein, banyak vitamin & mineral yang baik untuk badan / Membantu menenangkan & tidur malam yang nyenyak.

Hasil gabungan bahan bergrad tinggi, bahan-bahan yang ada dalam produk telah dinilai dengan teliti. Dengan formula yang dicipta memiliki cita rasa yang unik, sedap dan memuaskan bagi setiap yang meminumnya sekali, pasti nak lagi .. sebab rasanya sangat sedap.

COCOA SUPERKIDZ (SCS) minuman yang baik untuk kesehatan daya ingat dan kesihatan tubuh. COCOA SUPERKIDZ (SCS) ini menggunakan biji coklat yang berkualiti tinggi. Kandungan lemak pada coklat yang berkualiti tinggi terbukti bebas kolesterol dan tidak menyumbat pembuluh darah.

Coklat juga mengandung beberapa vitamin yang berguna untuk tubuh seperti vitamin A, vitamin B1, vitamin C, vitamin D, dan vitamin E. Selain itu, coklat juga mengandung zat serta nutrisi yang penting untuk tubuh seperti zat besi, kalium dan kalsium.

Coklat (Koko) itu sendiri merupakan sumber magnesium semulajadi yang tertinggi. Jika seseorang kekurangan magnesium, dapat menyebabkan hipertensi, penyakit jantung, diabetes, sakit persendian dan masalah bulanan wanita yaitu pra menstruasi 

(PMS).


Kelebihan dan Khasiat Superkidz:

Mengandung anti-oksidan yang tinggi.
Meningkatkan daya ingat.
Penambah tenaga.
Menyehatkan system saraf.
Melancarkan system pencernaan.
Menurunkan kadar kolesterol.
Melancarkan peredaran darah.
Membantu mengontrol tekanan darah.
Mengandung antibakteri.
Merangsang system penglihatan.
Merangsang system pernafasan.
Baik untuk mengurangi sesak nafas.
Menguatkan sistem daya tahan.
Melindungi sel hati.
Meringankan stress.
Meningkatkan kekuatan dan stamina.
Mengoptimalkan perkembangan dan pembinaan fungsi otak dan mata.
Menguatkan pandangan dan meningkatkan fungsi mata.
Melindungi otak dan mata dari radikal bebas yang merusakkan sel saraf secara oksidatif.
Menguatkan fungsi jantung dan mengurangi resiko penyakit jantung.
Membantu kestabilan emosi ibu hamil dan meningkatkan ketajaman penglihatan dan kecerdasan otak bayi.
=============================================
COCOA SUPERKIDZ (SCS) sangat berkhasiat serta memenuhi keperluan diet seorang pelajar. Dalam bentuk serbuk (perlu dibancuh sebagai minuman), mempunyai rasa yang enak/sedap, serta mudah dibawa kemana-mana.

COCOA SUPERKIDZ (SCS) mampu bertindak sebagai pemuliharaan EQ dari aspek:

Khasiat pemangkin (catalyst) yang berupaya mempertingkatkan daya penguasaan kebijaksanaan perasaan.
Khasiat perangsang (stimulator) yang boleh menambah keupayaan penggunaan kedua-dua kemahiran perasaan (mental dan kemahiran lahiriah (jasmani) secara semulajadi di dalam diri pelajar itu sendiri.

Khasiat penjana (energizer) yang mampu membekalkan tenaga secara semulajadi untuk proses pembelajaran yang memerlukan tahap tumpuan yang tinggi secara istiqomah dengan keupayaan mengawal perasaan dan minda dengan bijaksana tanpa perhatian dan kawalan berlebihan oleh pihak lain.

Membekalkan sumber pemakanan yang lengkap dan seimbang dengan khasiat yang amat diperlukan oleh tubuh, khususnya untuk keperluan organ otak bagi menjana emosi yang stabil serta minda yang cerdas dan cergas.

Khasiat Dan KebaikanMeningkat dan Menguatkan
Anda seorang pelajar dan sentiasa memerlukan daya konsentrasi yang baik, tetapi anda cepat lupa maklumat yang telah dibaca atau tidak fokus apa yang diajar oleh guru.

Mengatasi rasa gugup
Anda juga mengalami fobia dan sentiasa di dalam tekanan. Semasa peperiksaan anda sering rasa gugup, masih berdebar-debar dan ‘blank’ walaupun telah membuat persiapan awal untuk menghadapi peperiksaan.

Memulihkan
Fikiran terasa begitu lembab/kosong, kurang daya kreativiti dan berfikiran negatif, tidak ceria (pemarah/pemalu/rendah diri) kerana kurang berinteraksi.

Mengekang
Rasa ‘give up’ walaupun perkara yang mudah, senang tetapi terasa begitu susah dan cepat mengaku kalah.

Impak Awal Semasa Pengambilan Produk
Fikiran terasa segar dan mampu berfikir dengan lebih tenang.
Mudah mengimbas kembali maklumat yang dibaca.
Keupayaan belajar akan lebih bertenaga, mampu mengekalkan konsentrasi untuk jangka waktu yang lebih lama.
Pemulihan ‘mood’ kepada lebih ceria dan positif. Rasa lebih bersemangat dan yakin boleh.

Regards luv, 


Posted by Awla Mukhlisah in with No comments


Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
Comments
0 Comments

0 comments:

Post a CommentBookmark Us

Facebook Favorites Twitter

Search

Don't Forget To Join US Our Official Fanpage
×
bloggerWidget

ABOUT US

"awlamukhlisah.blogspot.com" merupakan sebuah laman web yang bukan hanya untuk menjual atau menyediakan servis di tahap "vvip class" malah kami juga berkongsi pelbagai Tips, Idea dan Informasi kepada ramai orang demi menambah nilai kehidupan ramai orang. In sha Allah.

Selain itu, kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan bermula dari 0 sen sebagai modal :)

Semoga kalian akan mendapat manfaat daripada blog ini serta diredhai oleh Allah SWT. Amin.
Terima kasih.

Salam Kejayaan.

Nuffnang

FOLLOW ME --> Instagram

Our Official Fanpage

Buddies