Blogger Tips and Tricks
  • Look Young.Look Great
  • Kecantikan-Kesihatan-Bentuk badan yang Ideal
  • Jom Tampal dan Biarkan!
  • Putihkan Segala yang Gelap



5 Nov 2014

Pigmentasi? Kulit kering? Jerawat? Kusam?

Memperkenalkan set perawatan berteknologi dari Switzerland, RADIANCEZ SKIN TREATMENT.

Inovasi terkini khusus untuk mereka yang menghargai kecantikan semulajadi kulit.


 
Dengan RADIANCEZ SKIN TREATMENT anda akan mengalami kesan ketara untuk merawat jeragat dan jerawat, malah ianya menjadikan kulit lebih tegang, anjal, semakin cerah, lebih muda berseri-seri hingga anda boleh keluar rumah tanpa mekap!


KEISTIMEWAAN SET RADIANCEZ SKIN TREATMENT :
- Anti pigmentasi dan jerawat / acne
- Melembab
- Foundation / asas bedak
- Mencerah
- Anti penuaan

SETIAP SET RADIANCEZ SKIN TREATMENT MENGANDUNGI :

RADIANCEZ SKIN TREATMENT FACIAL CLEANSER
** Rumusan yang lembut untuk membersihkan sisa kotoran dan minyak berlebihan tanpa menghakis lembapan semulajadi kulit. Mengandungi Tea Tree Oil dan Vitamin B untuk melindungi kulit daripada pertumbuhan jerawat. Kulit muka pastinya lebih bersih, segar dan lembap sepanjang hari.

RADIANCEZ SKIN TREATMENT DAY CREAM SPF 30
** Diformulasi khusus untuk mencegah jerawat sambil mengecilkan liang-liang roma dengan berkesan. Ia juga menyaman dan melembapkan kulit dengan perlindungan daripada sinaran UV (spf) supaya wajah kekal lembut, halus, lembap dan licin.

RADIANCEZ SKIN TREATMENT NIGHT CREAM
** Krim Malam yang dirumus khas dengan agen pencerahan kulit, bertindak secara intensif sambil melembapkan kulit wajah pada waktu malam. Mengandungi Ekstrak Biji Labu untuk membantu melega dan melindungi kulit yang sensitif. Ia juga membantu mengurangkan kedutan bagi menyerlahkan wajah yang lebih awet muda dan cerah menawan.


FORMULA HEBAT SET AQUA RADIANCEZ SKIN TREATMENT :
** Piper Betle ( Sireh ) - merawat parut, menyegarkan kulit dan sebagai antiseptik semulajadi untuk kulit berjerawat / luka.
** Vitamin C - mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik-bintik hitam, menghapuskan jeragat dan lingkaran di bawah mata, mencerah, menghalus dan menggebukan kulit
** Vitamin E 
** Tea Tree - agen pembersih yang bersifat anti kulat dan anti kuman
** Pure Stem Cell
** SPF 30
** VCO ( Virgin Coconut Oil ) 
** Habbatus Sauda
** Argan Oil - merangsang pembaharuan sel-sel kulit, merawat jerawat dan radang kulit, melembabkan kulit, meningkatkan keanjalan serta mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti garis halus



CARA PENGGUNAAN SET AQUA RADIANCEZ SKIN TREATMENT :
1. Gunakan Radiancez Facial Cleanser pada waktu pagi dan malam
2. Waktu pagi - Sapu Radiancez Day Cream selepas menggunakan Radiancez Facial Cleanser
3. Waktu malam - Sapu Radiancez Night Cream selepas menggunakan Radiancez Facial Cleanser


TIP MENGGUNAKAN RADIANCEZ SKIN TREATMENT :
Pada permulaan apabila guna Radiancez Skin Treatment, lapisan pada muka akan mengeluarkan white head atau black head tetapi jangan terkejut dan biarkan saja ianya keluar sehingga habis selepas itu guna seperti biasa kerana Radiancez Skin Treatment membuang kuman-kuman di dalam kawasan muka yang bermasalah seperti jerawat dan kotoran.


TIP PENGGUNAAN RADIANCEZ FACIAL CLEANSER :
Sebelum anda mengunakannya, basahkan muka anda dengan air dan tekan sekali sahaja ke tapak tangan. Buihkan sedikit cleanser tersebut dan gosok pada bahagian muka anda. Seterusnya urut secara menaik dan bilas muka anda dengan air serta lap sehingga kering. Selamat mencuba.

Nota : Facial cleaser tidak berbuih kerana mengandungi formula pelembab dan tanpa bahan kimia.


TIP PENGGUNAAN RADIANCEZ NIGHT CREAM :
Sebelum anda mengunakannya, pastikan anda telah mencuci muka anda dengan Radiancez Facial Cleanser terlebih dahulu. Calitkan Radiancez Night Cream sebesar duit syiling 10 sen dan letakkan pada 5 bahagian utama pada wajah iaitu dahi, pipi kanan dan kiri, hidung dan seterusnya dagu anda. Sapukan secara rata krim tersebut ke seluruh muka anda secara menaik.

Nota : Radiancez Night Cream merawat kulit anda 2 kali ganda ketika tidur dan turut melembabkan kulit anda. 



TIP PENGGUNAAN RADIANCEZ DAY CREAM :
Sebelum anda mengunakannya, pastikan anda telah mencuci muka anda dengan Radiancez Facial Cleanser terlebih dahulu. Calitkan Radiancez Day Cream sebesar duit syiling 10 sen dan letakkan pada 5 bahagian utama pada wajah iaitu dahi, pipi kanan dan kiri, hidung dan seterusnya dagu anda. Sapukan secara rata dan lembut kerana Radiancez Day Cream tersebut digunakan sebagai penganti alas bedak (Foundation).

Nota : Radiancez Day Cream merawat kulit anda serta melindungi kulit anda dari pancaran sinaran Matahari.



 Harga mampu milik!
===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN AQUA RADIANCEZ GOLD SKIN TREATMENT ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan AQUA RADIANCEZ GOLD SKIN TREATMENT
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)


Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

18 Oct 2014

Assalamualaykum wbt :)

Terbaru !!!
========
Lyanaz kini telah mengeluarkan Product HEBAT untuk Kesihatan Badan & Kulit secara TOTAL !!

EJEN PENCERAHAN PERTAMA JENIS JUS, MINUMAN YANG SANGAT SEDAP DAN SENANG...CUMA BUKA DAN MINUM

KESAN SEAWAL 7 HARI !!

Kelebihan & Keistimewaan 7 days Whitening Gluta Collagen Drink : 
===================================
- Mencerahkan seluruh badan serta muka.
-Mensekatakan tona kulit.
-Mampu menghilangkan masalah kulit seperti bintik-bintik hitam, jerawat, parut jerawat dan jeragat pada muka dan badan.
-Kulit akan menjadi pinkish serta gebu seawal 7 hari.
-Meningkatkan imuniti badan.
-Anti penuaan.
-Menganjalkan payudara.
-Mengawal berat badan dan tidak menggemukkan.
-Sesuai diambil oleh wanita dan lelaki serta semua peringkat umur.
-Boleh diambil oleh wanita mengandung & menyusukan bayi.

 Kandungan Dalam 7 Days Whitening : 
====================

*L-Glutathione, Kolagen Ikan & Serbuk Mutiara : Akan membantu u ntuk pencerahan, keanjalan dan melembabkan kulit selain untuk Anti Penuaan

*Stevia, Garam Buluh, Vitamin C, Mineral dan Multi Vitamin : Akan membantu meningkatkan kesihatan dalaman dan imuniti badan

*L-Carnitine dan Chito Glucant : Akan Membantu untuk mengawal berat badan!

Soalan Lazim mengenai 7 Days Whitening Lyanaz BeautyCare : 
==============================================
1. Satu kotak 7 Days Whitening ada berapa botol dan boleh tahan berapa lama?
-1 kotak 7 Days Whitening ada 6 botol. 1 botol mengandungi 120ml dan tahan sehingga 5 hari. Jadi 6 botol boleh tahan sehingga sebulan

2. Siapa yang boleh mengambil 7 Days Whitening ini?
-Lelaki, ibu mengandung dan ibu menyusu, malah penghidap diabetes boleh ambil 7 Days Whitening

3. Bagaimana dan apakah rasa 7 Days Whitening ni?
-7 Days Whitening rasa miz berry dan pomegranate (delima)

Cara Pengambilan : 
==========
-1 botol (120ml) bertahan selama 5 hari.
-1 hari minum 2 kali (waktu pagi dan malam semasa perut kosong)
-1 box - 6 botol - tahan sebulan - 12ml untuk setiap kali minum

-testimoni :)


 Harga mampu milik!
===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN  7 Days Whitening ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan 7 Days Whitening
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)



Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
Assalamualaykum wbt :)

Anivia-C is a dietary supplement based on marine collagen and blended with selected herbs with some multivitamins to give skin a radiating beauty and maintain health naturally.The effect can be seen as early as 7 days.


Anivia-C primary function:
==================
-Eliminating white overall acne & acne from the inside.
-Eliminate bruising under the eyes.
-Moisturize skin thoroughly
-Anti aging and agent
-Treating dull skin.
-Reduce acne scars.



Other benefits of consuming Anivia-C :
==============================
*Treat skin / eczema.
*Treat smelly and scaly skin.
*Treat high blood pressure.
*Treat diabetes.
*Improve the nervous system and joints in the body.
*Help with sinus problems/athma.
*Reduce smelly vaginal discharge and odor.
*Treating hair loss problems.
*Helps improves hormones stabilize the menstrual cycle 
*Remove toxic in the body reduce cholesterol
*Improves blood circulation
*Improves stamina


 Harga mampu milik!
===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN ANIVIA-C ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan ANIVIA-C
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)



Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

13 Oct 2014

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Assalamualaykum wbt semua :)

Alhamdulillah! Hari ni Awla nak kongsikan satu doa! :)
Moga Allah redha.

Silakan SHARE ya 


*klik pada gambar untuk besarkan.



Semoga Bermanfaat ya 




Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

29 Sep 2014

Assalamualaykum wbt :)
 Masalah BLACKHEADS?WHITEHEADS ?
Dan X tahu cara membuangnya ?
Serta Sakit bila membuangnya menggunakan tangan atau pencungkill ?

JANGAN RISAU...!!! Saya ada berita baik untuk anda kerana kini kita boleh ucapkan selamat tinggal kepada WHITEHEADS & BLACKHEADS
Memperkenalkan FLORAL MASK
* Mempunyai MOISTURE COMPLEX untuk kulit kering & kusam
*Vitamin A,B3,C,E untuk merawat kulit berjerawat & berjeragat
*Q10 berfungsi untuk MENEGANGKAN KULIT dan
*MENGURANGKAN KEDUTAN
*HYALURONIC ACID melindungi kulit dari pencemaran & radiasi UV


 FUNGSI FLORAL MASK

1. Berkesan untuk menghapuskan BINTIK HITAM & KOTORAN
DEGIL PADA WAJAH
2. Mengawal masalah KULIT BERMINYAK
3. Menyah Toksid pada wajah yang menjadi punca jerawat
4. Sangat digalakkan untuk kulit sensitif & berminyak


 Kkm approval peeps!! Selamat digunakan!!

 Harga mampu milik!
===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN FLORAL MASK ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan FLORAL MASK
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)


Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

20 Sep 2014

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Nampak senang. TAPI sukar nak buat kan. pluss, kalau badan tengah letih! moga ALLAH permudahkan! yang dah istiqamah tu, teruskan ya:)
Allahumma solli ala saiyidina Muhammad.
 
5 Waktu tidur yang dilarang oleh Rasulullah SAW:

1- Tidur selepas makan.
2- Tidur sepanjang hari.
3- Tidur selepas solat Subuh dan awal pagi.
4- Tidur pada waktu asar.
5- Tidur sebelum solat Isyak.


Rasulallah SAW bersabda :"Barang siapa yang menyampaikan 1
(satu) ilmu saja dan ada orang yang mengamalkannya, maka
walaupun yang menyampaikan sudah tiada (meninggal dunia), dia
akan tetap memperoleh pahala."(HR. Al-Bukhari)


SUBHANALLAH

Semoga ALLAH sentiasa membimbing kita agar selalu mengikuti sunnah Rasulullah Saw dan menjadikan kita semua sebagai hamba-hamba ALLAH yang senantiasa beriman dan bertakwa kepada-Nya. Aamiin

Semoga Bermanfaat ya!


Regards Luv,
Awla Mukhlisah Beauty Shop



Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

11 Sep 2014

Assalamualaykum wbt :)

Anda berbulu roma lebat sehingga menjejaskan rasa keyakinan diri?
Ingin buat rawatan di salon tapi kos mahal atau malu orang lain menyentuh/melihat badan anda?
Sakit dan perit bila mencabut bulu roma? Bukan sehelai dua nak buang ni.. lambat dan penat!
Bercukur buat kulit terluka, bulu roma baru tumbuh terasa tajam dan tak selesa?
Bosan menggunakan losyen/krim membuang bulu roma yang hanya bersifat sementara, dan terpaksa melakukan ia saban minggu selama bertahun2?

Bagaimana jika anda ada penyelesaian mudah yang boleh anda lakukan sendiri di rumah..
--------------------------------------------------------------------------
TANPA RASA SAKIT?
PERTUMBUHAN BULU ROMA JADI LEBIH LAMBAT, BERKURANG DAN LEBIH HALUS?
DENGAN PENGGUNAAN BERTERUSAN IA MAMPU MELENYAPKAN SEMUA BULU ROMA ANDA DARI TUMBUH SEMULA?
DAN YANG PENTING KULIT ANDA BERSIH, CERAH DAN LEMBUT BERBANDING SEBELUMNYA?

inilah produk yang anda cari..



CLEAN & SMOOTH HAIR REMOVAL
rahsia tradisi sehebat rawatan laser!


Sesuai digunakan oleh semua wanita dan lelaki untuk membuang bulu/rambut seperti:
▶ Bulu roma di muka
▶ Bulu roma di lengan/betis
▶ Bulu dada/janggut/misai/jambang (untuk lelaki)
▶ Bulu ketiak


Apakah beza Clean & Smooth Hair Removal dengan produk waxing lain?

✔ tiada rasa sakit (itu yang anda mahu, kan?)
✔ 100% semulajadi, formula dari madu dan buah2an, boleh diguna pada kulit sensitif atau wanita hamil tanpa kesan sampingan
✔ boleh digunakan seluruh badan, sesuai untuk lelaki dan wanita
✔ mengurangkan 60-80% kepanjangan bulu setiap kali penggunaan
✔ menyingkirkan sel-sel mati seterusnya mencerahkan lagi kulit
✔ mengurangkan bintik-bintik hitam dan putih
✔ membantu memperbaharui sel2 kulit
✔ membuang bulu roma sehingga ke akar, melembut dan melicinkan kulit, melambat dan mengurangi pertumbuhan bulu roma baru setiap kali penggunaan ulangan
✔ mengurangi masalah ketiak berbau, gelap dan kasar akibat kesan cukuran/deodoran yang tidak sesuai


 - Simpan baki gel dalam peti sejuk selepas di gunakan..
- Tutup bekas rapat2 agar tidak dihurung semut.. manis gel ni, semut sangat suka!
- Lebihan perca kain kapas boleh guna sebagai pengganti waxing cloth.




HARGA MAMPU MILIK~!

===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN & CLEAN & SMOOTH HAIR REMOVAL  ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan CLEAN & SMOOTH HAIR REMOVAL
 daripada kami.
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)








Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr


Bookmark Us

Facebook Favorites Twitter

Search

Don't Forget To Join US Our Official Fanpage
×
bloggerWidget

ABOUT US

"awlamukhlisah.blogspot.com" merupakan sebuah laman web yang bukan hanya untuk menjual atau menyediakan servis di tahap "vvip class" malah kami juga berkongsi pelbagai Tips, Idea dan Informasi kepada ramai orang demi menambah nilai kehidupan ramai orang. In sha Allah.

Selain itu, kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan bermula dari 0 sen sebagai modal :)

Semoga kalian akan mendapat manfaat daripada blog ini serta diredhai oleh Allah SWT. Amin.
Terima kasih.

Salam Kejayaan.

Nuffnang

FOLLOW ME --> Instagram

Our Official Fanpage

Buddies