Blogger Tips and Tricks
  • Look Young.Look Great
  • Kecantikan-Kesihatan-Bentuk badan yang Ideal
  • Jom Tampal dan Biarkan!
  • Putihkan Segala yang Gelap



12 Nov 2015

Assalamualaikum warahmatullah. Hai.


 Alhamdulillah. Rasa dah lama sangat tak update. And now in shaa Allah, since inai tinggi sangat permintaan, memang kami sangat sangat mengalu-alukan uolss semua try inai yang kami buat/bancuh sendiri ni.. memang awesome! Sebab bahan-bahan inai ni tak ada unsur haram dan meragukan. Kira halalan toyyiban la. In shaa ALLAH. Memang sesuai untuk pakai untuk nikah ke, kahwin ke, sesaja ked an seangkatan dengannya.



Harga memang mampu milik! Memang best murah dan apatah lagi sangat-sangat berbaloi! Hurmm.. senang kata memang huntung kakak kakak adik2.. MURAH KUALITI TINGGI okey! ;)

ni senarai JENIS INAI YANG AKAK ADA JUAL. boleh tengok-tengok kat bawah ni tau.


INAI UKIRAN
pakai dlm 5min
๐Ÿ”ดmerah cili 
♥maroon
⬛hitam
๐ŸŽmaroon epal
๐Ÿhijau
๐Ÿ’—pink
๐ŸŠoren
๐Ÿ’™biru

INAI CELUP ASLI
-pakai semalaman atau lebih dari 5 jam
100g :  (2-3 org boleh pakai utk jari)
(bekas bentuk ๐Ÿ’œ)

50g : (1 org boleh pakai utk jari)
(bekas biasa)

STICKER CORAK INAI
(set tgn dan kaki)

INAI UKIRAN DAUN KAMPUNG 
: khas utk ukiran sahaja
: pakai lebih dari 5 jam atau semalaman

BEKAS LUKIS INAI
(muncung jarum-kualiti Tip Top)
*diisi penuh inai maroon epal percuma

INAI RANI ORIGINAL SAUDI ARABIA
: Merah Terang :  (30g)
: Maroon : (18g)

INAI RAMBUT ASLI MERAH


INAI KUKU
(merah/pink/biru/hijau/hitam/oren)


INAI MAWAR MERAH
*dpt free brush


INAI MERLIK
(purple/copper/light green/maroon/silver/gold/reddish pink/dark green/orange/purplish pink/light blue/indigo)

SHAFIRA ROYAL BIG CONE
(RED/MAROON)


nak order, boleh whatsapp akak yea 0133119817
Jazakumullahu kyeir!













In shaa ALLAH, beli lebih akak bagi FREE GIFT yea! :)

Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

19 Mar 2015

Hi :) just nak inform.. Ice cream soap dah ready stok ya :)

Apa yang membanggakan produk ini di keluarkan oleh pengeluar produk kecantikan dari Malaysia! ICE CREAM ini BUKAN SEBARANG ICE CREAM.. ice cream soap ini merupakan sabun untuk muka dan badan.

Sesuai untuk semua jenis kulit dan peringkat umur. 

Kandungannya yang merupakan pati ibu putih dan multivitamin bertindak membersihkan kulit muka dan badan secara lembut dan mendalam sehingga ke liang roma agar kulit dapat bernafas dengan sempurna dan kembali sihat tanpa menyingkirkan lapisan perlindungan kulit yang semula jadi.

Mengangkat sel kulit mati serta bertindak merawat dan memperbaiki kulit parut, jeragat, jerawat, kulit kusam dan tidak sekata, 

menyelesaikan masalah bintik hitam dan putih, 

Celahan hitam di paha dan ketiak. 

Membantu membentuk wajah V.

 Memberi vitamin dan mineral pada kulit. 

Penggunaan setiap hari membantu memberi kelembutan, kegebuan dan memutihkan kulit secara kekal dan selamat. 

Icecream Soap bukan setakat boleh dijadikan sebagai mandian harian, ianya boleh dijadikan sebagai masker untuk kulit. 

Apa yang paling penting produk ini tidak mengandungi bahan berbahaya dan diiluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.



memang rasa macam nak makan je kan :) hehe

--------------------------
Harga mampu milik!
===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN ICE CREAM SOAP ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan AQUA RADIANCEZ GOLD SKIN TREATMENT
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami di 0133119817 atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin. 

Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

5 Nov 2014

Pigmentasi? Kulit kering? Jerawat? Kusam?

Memperkenalkan set perawatan berteknologi dari Switzerland, RADIANCEZ SKIN TREATMENT.

Inovasi terkini khusus untuk mereka yang menghargai kecantikan semulajadi kulit.


 
Dengan RADIANCEZ SKIN TREATMENT anda akan mengalami kesan ketara untuk merawat jeragat dan jerawat, malah ianya menjadikan kulit lebih tegang, anjal, semakin cerah, lebih muda berseri-seri hingga anda boleh keluar rumah tanpa mekap!


KEISTIMEWAAN SET RADIANCEZ SKIN TREATMENT :
- Anti pigmentasi dan jerawat / acne
- Melembab
- Foundation / asas bedak
- Mencerah
- Anti penuaan

SETIAP SET RADIANCEZ SKIN TREATMENT MENGANDUNGI :

RADIANCEZ SKIN TREATMENT FACIAL CLEANSER
** Rumusan yang lembut untuk membersihkan sisa kotoran dan minyak berlebihan tanpa menghakis lembapan semulajadi kulit. Mengandungi Tea Tree Oil dan Vitamin B untuk melindungi kulit daripada pertumbuhan jerawat. Kulit muka pastinya lebih bersih, segar dan lembap sepanjang hari.

RADIANCEZ SKIN TREATMENT DAY CREAM SPF 30
** Diformulasi khusus untuk mencegah jerawat sambil mengecilkan liang-liang roma dengan berkesan. Ia juga menyaman dan melembapkan kulit dengan perlindungan daripada sinaran UV (spf) supaya wajah kekal lembut, halus, lembap dan licin.

RADIANCEZ SKIN TREATMENT NIGHT CREAM
** Krim Malam yang dirumus khas dengan agen pencerahan kulit, bertindak secara intensif sambil melembapkan kulit wajah pada waktu malam. Mengandungi Ekstrak Biji Labu untuk membantu melega dan melindungi kulit yang sensitif. Ia juga membantu mengurangkan kedutan bagi menyerlahkan wajah yang lebih awet muda dan cerah menawan.


FORMULA HEBAT SET AQUA RADIANCEZ SKIN TREATMENT :
** Piper Betle ( Sireh ) - merawat parut, menyegarkan kulit dan sebagai antiseptik semulajadi untuk kulit berjerawat / luka.
** Vitamin C - mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik-bintik hitam, menghapuskan jeragat dan lingkaran di bawah mata, mencerah, menghalus dan menggebukan kulit
** Vitamin E 
** Tea Tree - agen pembersih yang bersifat anti kulat dan anti kuman
** Pure Stem Cell
** SPF 30
** VCO ( Virgin Coconut Oil ) 
** Habbatus Sauda
** Argan Oil - merangsang pembaharuan sel-sel kulit, merawat jerawat dan radang kulit, melembabkan kulit, meningkatkan keanjalan serta mengurangi tanda-tanda penuaan awal seperti garis halus



CARA PENGGUNAAN SET AQUA RADIANCEZ SKIN TREATMENT :
1. Gunakan Radiancez Facial Cleanser pada waktu pagi dan malam
2. Waktu pagi - Sapu Radiancez Day Cream selepas menggunakan Radiancez Facial Cleanser
3. Waktu malam - Sapu Radiancez Night Cream selepas menggunakan Radiancez Facial Cleanser


TIP MENGGUNAKAN RADIANCEZ SKIN TREATMENT :
Pada permulaan apabila guna Radiancez Skin Treatment, lapisan pada muka akan mengeluarkan white head atau black head tetapi jangan terkejut dan biarkan saja ianya keluar sehingga habis selepas itu guna seperti biasa kerana Radiancez Skin Treatment membuang kuman-kuman di dalam kawasan muka yang bermasalah seperti jerawat dan kotoran.


TIP PENGGUNAAN RADIANCEZ FACIAL CLEANSER :
Sebelum anda mengunakannya, basahkan muka anda dengan air dan tekan sekali sahaja ke tapak tangan. Buihkan sedikit cleanser tersebut dan gosok pada bahagian muka anda. Seterusnya urut secara menaik dan bilas muka anda dengan air serta lap sehingga kering. Selamat mencuba.

Nota : Facial cleaser tidak berbuih kerana mengandungi formula pelembab dan tanpa bahan kimia.


TIP PENGGUNAAN RADIANCEZ NIGHT CREAM :
Sebelum anda mengunakannya, pastikan anda telah mencuci muka anda dengan Radiancez Facial Cleanser terlebih dahulu. Calitkan Radiancez Night Cream sebesar duit syiling 10 sen dan letakkan pada 5 bahagian utama pada wajah iaitu dahi, pipi kanan dan kiri, hidung dan seterusnya dagu anda. Sapukan secara rata krim tersebut ke seluruh muka anda secara menaik.

Nota : Radiancez Night Cream merawat kulit anda 2 kali ganda ketika tidur dan turut melembabkan kulit anda. 



TIP PENGGUNAAN RADIANCEZ DAY CREAM :
Sebelum anda mengunakannya, pastikan anda telah mencuci muka anda dengan Radiancez Facial Cleanser terlebih dahulu. Calitkan Radiancez Day Cream sebesar duit syiling 10 sen dan letakkan pada 5 bahagian utama pada wajah iaitu dahi, pipi kanan dan kiri, hidung dan seterusnya dagu anda. Sapukan secara rata dan lembut kerana Radiancez Day Cream tersebut digunakan sebagai penganti alas bedak (Foundation).

Nota : Radiancez Day Cream merawat kulit anda serta melindungi kulit anda dari pancaran sinaran Matahari.



 Harga mampu milik!
===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN AQUA RADIANCEZ GOLD SKIN TREATMENT ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan AQUA RADIANCEZ GOLD SKIN TREATMENT
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)


Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

18 Oct 2014

Assalamualaykum wbt :)

Terbaru !!!
========
Lyanaz kini telah mengeluarkan Product HEBAT untuk Kesihatan Badan & Kulit secara TOTAL !!

EJEN PENCERAHAN PERTAMA JENIS JUS, MINUMAN YANG SANGAT SEDAP DAN SENANG...CUMA BUKA DAN MINUM

KESAN SEAWAL 7 HARI !!

Kelebihan & Keistimewaan 7 days Whitening Gluta Collagen Drink : 
===================================
- Mencerahkan seluruh badan serta muka.
-Mensekatakan tona kulit.
-Mampu menghilangkan masalah kulit seperti bintik-bintik hitam, jerawat, parut jerawat dan jeragat pada muka dan badan.
-Kulit akan menjadi pinkish serta gebu seawal 7 hari.
-Meningkatkan imuniti badan.
-Anti penuaan.
-Menganjalkan payudara.
-Mengawal berat badan dan tidak menggemukkan.
-Sesuai diambil oleh wanita dan lelaki serta semua peringkat umur.
-Boleh diambil oleh wanita mengandung & menyusukan bayi.

 Kandungan Dalam 7 Days Whitening : 
====================

*L-Glutathione, Kolagen Ikan & Serbuk Mutiara : Akan membantu u ntuk pencerahan, keanjalan dan melembabkan kulit selain untuk Anti Penuaan

*Stevia, Garam Buluh, Vitamin C, Mineral dan Multi Vitamin : Akan membantu meningkatkan kesihatan dalaman dan imuniti badan

*L-Carnitine dan Chito Glucant : Akan Membantu untuk mengawal berat badan!

Soalan Lazim mengenai 7 Days Whitening Lyanaz BeautyCare : 
==============================================
1. Satu kotak 7 Days Whitening ada berapa botol dan boleh tahan berapa lama?
-1 kotak 7 Days Whitening ada 6 botol. 1 botol mengandungi 120ml dan tahan sehingga 5 hari. Jadi 6 botol boleh tahan sehingga sebulan

2. Siapa yang boleh mengambil 7 Days Whitening ini?
-Lelaki, ibu mengandung dan ibu menyusu, malah penghidap diabetes boleh ambil 7 Days Whitening

3. Bagaimana dan apakah rasa 7 Days Whitening ni?
-7 Days Whitening rasa miz berry dan pomegranate (delima)

Cara Pengambilan : 
==========
-1 botol (120ml) bertahan selama 5 hari.
-1 hari minum 2 kali (waktu pagi dan malam semasa perut kosong)
-1 box - 6 botol - tahan sebulan - 12ml untuk setiap kali minum

-testimoni :)


 Harga mampu milik!
===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN  7 Days Whitening ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan 7 Days Whitening
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)



Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
Assalamualaykum wbt :)

Anivia-C is a dietary supplement based on marine collagen and blended with selected herbs with some multivitamins to give skin a radiating beauty and maintain health naturally.The effect can be seen as early as 7 days.


Anivia-C primary function:
==================
-Eliminating white overall acne & acne from the inside.
-Eliminate bruising under the eyes.
-Moisturize skin thoroughly
-Anti aging and agent
-Treating dull skin.
-Reduce acne scars.



Other benefits of consuming Anivia-C :
==============================
*Treat skin / eczema.
*Treat smelly and scaly skin.
*Treat high blood pressure.
*Treat diabetes.
*Improve the nervous system and joints in the body.
*Help with sinus problems/athma.
*Reduce smelly vaginal discharge and odor.
*Treating hair loss problems.
*Helps improves hormones stabilize the menstrual cycle 
*Remove toxic in the body reduce cholesterol
*Improves blood circulation
*Improves stamina


 Harga mampu milik!
===========================================================
[ MAKLUMAT PEMBELIAN ANIVIA-C ]
Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan ANIVIA-C
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)



Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

13 Oct 2014

ุจِุณูۡ…ِ ูฑู„ู„ู‡ِ ูฑู„ุฑَّุญูۡ…َู€ٰู†ِ ูฑู„ุฑَّุญِูŠู…ِ

ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ุตَู„ِّ ูˆَุณَู„ِّู…ْ ุนَู„َู‰ ุณَูŠِّุฏِู†َุง ู…ُุญَู…َّุฏٍ


Assalamualaykum wbt semua :)

Alhamdulillah! Hari ni Awla nak kongsikan satu doa! :)
Moga Allah redha.

Silakan SHARE ya 


*klik pada gambar untuk besarkan.



Semoga Bermanfaat ya 




Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr


Bookmark Us

Facebook Favorites Twitter

Search

Don't Forget To Join US Our Official Fanpage
×
bloggerWidget

ABOUT US

"awlamukhlisah.blogspot.com" merupakan sebuah laman web yang bukan hanya untuk menjual atau menyediakan servis di tahap "vvip class" malah kami juga berkongsi pelbagai Tips, Idea dan Informasi kepada ramai orang demi menambah nilai kehidupan ramai orang. In sha Allah.

Selain itu, kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan bermula dari 0 sen sebagai modal :)

Semoga kalian akan mendapat manfaat daripada blog ini serta diredhai oleh Allah SWT. Amin.
Terima kasih.

Salam Kejayaan.

Nuffnang

FOLLOW ME --> Instagram

Our Official Fanpage

Buddies