Blogger Tips and Tricks
  • Look Young.Look Great
  • Kecantikan-Kesihatan-Bentuk badan yang Ideal
  • Jom Tampal dan Biarkan!
  • Putihkan Segala yang Gelap



21 Jul 2014

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Surah Al Qadr 
video

10 malam terakhir.

Bersama mencari malam Lailatul Qadar.
In sha Allah.

Doa malam Lailatul Qadar:

اللَّهُمَّ إِنَّكَ عَفُوٌّ، تُحِبُّ الْعَفْوَ، فَاعْفُ عَنِّى 

"Ya Allah, ya Tuhanku, sesungguhnya Engkau sentiasa memaafkan (salah silap hamba-hamba-Mu), lagi suka memaafkan, oleh itu maafkanlah salah silapku."


Semoga Bermanfaat ya 

Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Assalamualaykum wbt semua :)

Alhamdulillah! hari ini kita sudah sampai ke Ramadhan yang ke 23. Cepatt kan masa berlalu! Allahhurabbi! Semoga kita semua akan dapat bertemu dengan malam lailatul qadar'. Amiin Ya Allah.

Hari ini Awla nak kongsikan doa yang sangat berguna. Boleh baca doa ini bila sakit pada mana-mana bahagian anggota badan. Amalkan doa ini selalu ya. :)

Moga Allah redha.

Silakan SHARE ya 



*klik pada gambar untuk besarkan.

Semoga Bermanfaat ya 

Posted by Awla Mukhlisah in with 8 comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

13 kata " JANGAN MENUNGGU" yang perlu dihindari! :

============================================
1. Jangan menunggu waktu luang untuk Allah, tetapi luangkan waktu untuk Allah!.

2. Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tetapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia!


3. Jangan menunggu Kaya baru bersedekah, tetapi bersedekahlah! Maka kamu semakin Kaya.

4. Jangan menunggu termotivasi baru bergerak, tetapi bergeraklah! Maka kamu akan termotivasi.


5. Jangan menunggu dipedulikan orang baru kamu peduli, tetapi pedulilah dengan orang lain, Maka kamu akan dipedulikan.


6. Jangan menunggu orang memahami kamu, baru kamu memahami dia, tetapi fahamilah orang itu, maka orang itu akan faham dengan kamu. 


7. Jangan menunggu terinspirasi baru menulis, tetapi menulislah, maka inspirasi akan hadir dalam tulisanmu.


8. Jangan menunggu projek, baru bekerja, tetapi bekerjalah, maka projek akan menunggumu.


9. Jangan menunggu dicintai baru mencintai, tetapi belajarlah mencintai, maka kamu akan dicintai.


10. Jangan menunggu banyak wang baru hidup tenang, tetapi hiduplah dengan tenang. Percayalah bukan sekadar wang yang datang tetapi juga rezeki yang lainnya.


11. Jangan menunggu contoh baru bergerak mengikuti, tetapi bergeraklah ke arah kebaikan, maka kamu akan menjadi contoh yang akan diikuti.


12. Jangan menunggu berjaya baru bersyukur, tetapi bersyukurlah!. Maka, kita akan berjaya.


13. Jangan menunggu boleh, baru melakukan, tetapi lakukanlah! Maka kamu pasti boleh!




Semoga Bermanfaat ya!


Regards Luv,
Awla Mukhlisah Beauty Shop
Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

18 Jul 2014

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt semua :)


Lailatul Qadar (Arabلیلة القدر‎) adalah satu malam yang khusus terjadi di bulan Ramadan. Ayat al-Qur’an yang pertama dipercayai diturunkan pada malam ini. Malam ini disebut di dalam al-Qur’an dalam surah Al-Qadr, dan diceritakan lebih baik daripada seribu bulan.

 LAILATULQADAR MALAM YANG DINANTI OLEH MUKMIN
10 akhir Ramadhan adalah merupakan di antara malam-malam yang penuh dengan keberkatan dan kelebihan yang tertentu. Malam-malam ini adalah merupakan malam yang ditunggu-tunggu oleh seluruh orang mukmin. Bulan Ramadhan, Al Quran dan malam Lailatulqadar mempunyai hubungan yang rapat antara satu sama lain sebagaimana yang diterangkan di dalam kitab Allah dan hadis Rasulullah s.a.w. di antaranya firman Allah s.w.t.
Maksudnya: “Sesungguhnya kami menurunkan Al-Quran pada malam Lailatulqadar dan apakah yang menyebabkan engkau mengerti apa itu Lailatulqadar. Lailatulqadar lebih baik daripada 1000 bulan. Pada malam itu, para malaikat dan Jibril turun dengan keizinan daripada Tuhan mereka untuk setiap urusan. Malam ini sejahtera hingga terbit fajar”.
Doa khusus di Malam Lailatulqadar
*marilah sama-sama kita amalkan doa ini. semoga kita semua dapat dipertemukan dengan malam lailatulqadar. amin. 

Semoga Bermanfaat ya 

Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

17 Jul 2014

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Alhamdulillah! Ready stokk! :)

Meh meh meh.. Alhamdulillah.. Penuh order inai homemade halal hari ni..
Syukur2. 

Best pakai.. Halal.. Suci lagi tu. Syukur. Meh try murah2 je ni.

Alhamdulillah.. Yahoooo! Mekasih sis for sharing. Sis ni pakai #inaihalal warna maroon  actually warna maroon ni memang cantik pun  memang sesuai untuk mereka yang suka inai warna merah pekat²  

Cantik sangat. Mostly yang dah beli inai ni memang excited share ngan saya  syukur dapat happykan ramai orang  pada yg nak order.. Meh² silakan.. Sementara harga promotion ni  yehaaaaaaa!!!

Yey dapat lagi feedback. Inai mylovely dah smpai. Syukur 
Nnti order lagi yea 
Pakai molek yea 

Cantikkan.. Thanks sis hany for sharing  sangat cantik! Love it. Sesuai inai halal warna maroon dgn sis 

Terima kasih beli dengan saya. Moga sis dimurahkan rezeki selalu. Amin.. Saya doakan  nanti dtg shopping lagi from us ya  

Pada yg berminat. Jom cuba sekrg tengah marbeless harganya!! 

Alhamdulillah. Syukur. Sorang lagi bagi feedback. Puas hati + cantik katanya warna maroon #inaihalal ni 

Ramadhan ni berinai la ya sis.  bdw.. Mekasih for update me. Moga dimurahkan rezeki sia selalu. Amin 


[MAKLUMAT PEMBELIAN & PERTANYAAN INAI Homemade Halal  ]

Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan INAI Homemade Halal daripada kami.
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan produk kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)




Posted by Awla Mukhlisah in , , with 2 comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

16 Jul 2014

Special Ramdhan &Aidilfitri!

MK Set Chanel
Colour - As image


























*klik pada gambar untuk besarkan

[MAKLUMAT PEMBELIAN & PERTANYAAN SPECIAL RAYA - Hand bag/Purse]

Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan SPECIAL RAYA - Hand bag  daripada kami.
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan hand bag kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)




Posted by Awla Mukhlisah in , with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
Special Ramdhan & Aidilfitri!

MK Watch-Exclusive-
Colour - As image






*klik pada gambar untuk besarkan

[MAKLUMAT PEMBELIAN & PERTANYAAN SPECIAL RAYA - MK Watch-Exclusive-]

Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan SPECIAL RAYA - MK Watch( Exclusive) daripada kami.
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan hand bag kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)




Posted by Awla Mukhlisah in , with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
Special Ramdhan & Aidilfitri!

Gucci flora

nak beli 1,1 pun bo
leh 


-Set
-Bag
-Wallet 


Colour - As image












*klik pada gambar untuk besarkan

[MAKLUMAT PEMBELIAN & PERTANYAAN SPECIAL RAYA - Hand bag/Purse]

Anda boleh kemukakan pertanyaan atau dapatkan SPECIAL RAYA - Hand bag  daripada kami.
Anda boleh terus komen pada ruangan di bawah untuk menghubungi kami atau boleh terus ke official FB kami : Awla Mukhlisah Beauty Shop. Kami akan memberi maklum balas berkaitan hand bag kepada anda secepat mungkin.
Untuk order, boleh terus ke ISI TEMPAHAN ya :)




Posted by Awla Mukhlisah in , with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr


Bookmark Us

Facebook Favorites Twitter

Search

Don't Forget To Join US Our Official Fanpage
×
bloggerWidget

ABOUT US

"awlamukhlisah.blogspot.com" merupakan sebuah laman web yang bukan hanya untuk menjual atau menyediakan servis di tahap "vvip class" malah kami juga berkongsi pelbagai Tips, Idea dan Informasi kepada ramai orang demi menambah nilai kehidupan ramai orang. In sha Allah.

Selain itu, kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan bermula dari 0 sen sebagai modal :)

Semoga kalian akan mendapat manfaat daripada blog ini serta diredhai oleh Allah SWT. Amin.
Terima kasih.

Salam Kejayaan.

Nuffnang

FOLLOW ME --> Instagram

Our Official Fanpage

Buddies