Blogger Tips and Tricks
  • Look Young.Look Great
  • Kecantikan-Kesihatan-Bentuk badan yang Ideal
  • Jom Tampal dan Biarkan!
  • Putihkan Segala yang Gelap



29 Apr 2014

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Alhamdulillah! hari ini Awla nak kongsikan TIPS lagi! :)
Jom baca 


8 Fakta Menarik Tentang Tidur!


1.Tanpa makanan, manusia boleh hidup selama lebih kurang 14 hari, tetapi tanpa tidur, manusia hanya boleh bertahan selama 10 hari. 

2.Mamalia yang paling lama tidur adalah Koala (22jam),
Kelawar (19jam) dan tenggiling (18 jam) manakala mamalia yang tidur paling sekejap pula adalah zirafah (2 jam), rusa (3 jam) dan gajah Asia (3 jam lebih sikit).

3.Apabila Dolphin tidur, hanya separuh otaknya akan nyahaktif, lagi separuh digunakan untuk membantu proses pernafasan.

4.Mengikut kajian pakar, 1 daripada 4 pasangan tidur di katil berasingan.

5.Bermimpi adalah normal tidak kira ianya mimpi ‘indah’ atau ngeri. Mereka yang tidak bermimpi selalu dikaitkan dengan masalah peribadi atau personaliti.

6.Perkara yang berlaku ketika tidur ialah otak akan berehat, sel-sel rosak diperbaiki dan mengeluarkan hormon-hormon tertentu.

7.Selalunya 70% dari mimpi seorang lelaki adalah tentang lelaki yang lain dan 30% tentang perempuan manakala bagi seorang perempuan, 50-50 tentang lelaki-perempuan lain.

8.Selalunya kita hanya akan bermimpi tentang seseorang yang kita pernah lihat tidak kira sama ada masih ingat atau tidak.


*comelll kan baby ni tidur ;)



Semoga Bermanfaat ya!

Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

19 Apr 2014

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Alhamdulillah, hari ini Awla nak kongsikan TIPS lagi untuk semua :)
Hari ni TIPS yang ingin Awla kongsikan adalah tentang mata, semua orang sayangkan mata kan ;)
Pasti nak jaga mata kita sebaik mungkin kan! :)

Okess, Jom baca TIPS jaga mata anda dari rabun! :)


1 ) Masa ambil wudhuk jangan tutup mata.Biar air wudhuk tu masuk mata kita.Ramai yang try cara ni dan diorang cakap berkesan.Power diorang jadi turun.InsyaAllah.

2) Makan buah-buahan warna oren macam carrot ke betik ke tomato ke tapi bukan citrus macam limau.Suka hatilah nak ratah ke buat jus ke asalkan masuk dalam perut.Carrot ada beta carotene yang baik untuk m
ata.

3) Lepas bangun tidur tengok benda-benda hijau macam pokok terutamanya.Baru segar mata tu.

4) Cara lain ambil embun pagi pastu sapu kat mata sambil selawat.

5) Masa solat cuba fokuskan mata anda kat tempat sujud.Fokus betul-betul kat satu tempat sahaja.!


Semoga Bermanfaat ya!


Regards Luv,
Awla Mukhlisah Beauty Shop
Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

4 Apr 2014

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Skincare Bebas Hydroquinine dan Mercury! 



PROMOSI TERHAD!

Harga asal RM 85, harga kami, lebih rendah :)



KELEBIHAN UTAMA SET BABIES BLINK
-mengecilkan pori2 wajah
-mencerahkan 5x ganda dari agent pemutih
-menjadikan kulit cerah + pinkish
-melicinkan kulit secara maximum
-membantutkan kenaikan jerawat baru
-membantutkan pertumbuhan jerawat
-menghilangkan jeragat dalam 5 hari bergantng pada jenis jeragat
-melembapkan kulit seperti chewing gum
-mengimbangkan minyak berlebihan




KELEBIHAN SAMPINGAN PRODUK BABIES BLINK

**TIADA PENGELUPASAN 
**TIADA BAHAN2 TERLARANG!
**PRODUK BUMIPUTRA
**1SET PENGGUNAAN 1 BULAN


ADA KESAN SAMPINGAN?
**JAWAPAN TIDAK

BERAPA LAMA KESAN DIPEROLEHI?1HARI 1MINGGU 2 MINGGU?

**KESAN SEAWAL 24JAM SEHINGGA 1BULAN . MAXIMUM RESULT KONSISTEN 3 BULAN PENGGUNAAN. INI BUKAN MAGIC .KESAN AKAN DIPEROLEHI SECARA BERPERINGKAT. UNTUK PENCERAHAN BERGANTUNG PADA TONA KULIT ANDA.JADI JGN LA NK NIKAH BULAN 12 HUJUNG BULAN 11 BRU NK BELI DAN MENGHARAPKAN KESAN YG DRASTIK..SO FIKIR2KAN 




Antara feeback bertulis dari customer

"wah wahhh td tgk skin my sis yg guna baby blink pinkish mmg da start pink2 kat dua2 belah pipi..tp xdpt nk snap pic hp battery low plak.
"


"jerawat yg nk kuar x jadi kuar sis bru 1 malam guna xsabar nk tgu 1 minggu 2 minggu"

"i happy sgt, ramai tegur kulit mcm pakai foundation sedangkan xpakai apa2 pun"

"dear my skin getting smoother"

"dear, thx ur babies blink pinkishkan my skin. bile keluar rumah jiran tny demam ke?i jawab sihat .dia tny muka merah"

"dear thx lepasni xyah makeup tebal2 dah my skin getting better n nmpk lebih cerah..xpakai foundation org kata pakai foundation."

"skin lebih glowing soft dan lebih cerah paling penting no peeling"


Alhamdulillah!





Posted by Awla Mukhlisah in , with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Damage Reverse Instant Restorative Hair Serum by Nsa Beauty berfungsi memastikan rambut dan kelihatan sihat dan di jaga rapi. 100% diperbuat daripada Bahan Semulajadi!

ANTARA KELEBIHAN PRODUK :
-Pertumbuhan Rambut Baru , Menyelesaikan masalah Rambut Gatal .
-Menghidupkan sel-sel Akar Rambut
-Kulit kepala Menjadi Bersih Dan Sihat .
-Merapikan Rambut yang kusut
-Menghilangkan Sakit Kepala ,stress kepala Dan Migrain.
-Mengurangkan demam Panas
-Meggelakkan Dari Lesu Dan Tidak Bermaya
-Merawat Dan Mencegah Uban
-Mengatasi Rambut berbuah dan Dan Bercabang


Usah Tunggu Lagi Dapatkan Damage Reverse Instant Restorative Hair Serum Sekarang ! personaliti selebriti juga memakai nya :)



JOM ORDER NOW!
 pihak kami akan memberikan the BEST Price untuk anda semua. inshaa Allah ♥

Posted by Awla Mukhlisah in , with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

AURAMEN TURBO COLLAGEN MINUMAN KHUSUS BUAT LELAKI SEJATI : PERTAMA DI MALAYSIA!



TERBARU DARI RANGKAIAN AURAWHITE BEAUTY..
KHUSUS UNTUK LELAKI..
AURAMEN TURBO COLLAGEN..
RAHSIA LELAKI KUAT, SIHAT, PERKASA!!


AURAMEN TURBO COLLAGEN merupakan minuman kolagen pertama khusus untuk kaum Adam yang diformulasikan menggunakan teknologi dari Korea. Ia menggabungkan bahan seperti kolagen, whey protein, tribulus, campuran beri, saw palmetto, vitamin, stem sel dan sebagainya untuk memantapkan kesihatan dalaman dan menambahkan keyakinan dalam penampilan seorang lelaki sejati. Rasai kesan nya seawal 7 hari !!

 *setiap pembelian didatangkan dengan FREE SHAKER!



KEISTIMEWAAN AURAMEN TURBO :

- membantu mencerahkan kulit

- mengatasi masalah kulit seperti jerawat, kusam dan kering
- membekalkan tenaga serta stamina
- membantu memejalkan otot secara semula jadi
- membantu masalah sakit sendi juga lenguh2 badan
- membantu melancarkan peredaran darah
- membantu masalah prostat & saluran air kencing
- membantu menurunkan berat badan & mengempiskan perut yang buncit dengan workout.

FORMULASI AURAMEN TURBO :
- 10x stemcell buah-buahan terpilih!
- kolagen peptida, whey protein, butea superba, tribulus, guarana, saw palmetto extract, mucuna pruriens, magui berry, blackcurrant, green tea, hoodia, egg albumin, sea cucumber, co enzyme Q10, grape seed, citrus vitamin A,B,C,D,E, & B5, protein & mineral



TIPS :)




BERMINAT MENCUBA?
JOM ORDER SEKARANG..

Posted by Awla Mukhlisah in , with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Sharing is Caring :)


Tanda tangan amat penting untuk seseorang kerana banyak urusan urusan yang memerlukan kita untuk menurunkan tanda tangan untuk tujuan pengesahan, autograf, dan sebagainya. Dan kebanyakan dari kita tidak tahu menilai tanda tangan dan kita cuma menilai tanda tangan 
secara luaran. Kenapa tanda tangan sangat penting? Mungkin ada yang tidak tahu tandatangan boleh menujukkan personaliti seseorang.

Rahsia yang tersirat di sebalik tanda tangan:

1. Satu Garis Di Bawah Tanda Tangan
Mempunyai keyakinan yang tinggi dan personaliti yang baik. Namun, bersifat agak
kedekut mereka juga percaya kepada kebahagiaan dalam kehidupan manusia.

2. Dua Titik Di Bawah Tanda Tangan
Mereka boleh dikatakan berjiwa romantik. Mudah menukar kekasih (perempuan)
seperti menukar baju. Memilih orang yang memiliki kecantikan dan mereka sendiri
berusaha untuk kelihatan menarik dan mereka ini juga mudah menarik perhatian orang lain.

3. Satu Titik Di Bawah Tanda Tangan
Lebih cenderung kepada seni klasik serta perkara yang mudah dan tenang. Jika orang lain
yang telah hilang kepercayaan kepada anda, anda tidak akan sesekali kembali kepada mereka
dan ini menunjukkan mereka seorang yang tetap pendirian.

4. Tiada Garisan atau Titik Di Bawah Tanda Tangan
Mereka ini selalunya lebih gemar hidup dalam dunia sendiri dan mereka juga jarang mahu
mendengar pendapat orang lain.Mereka ini boleh dikategorikan sebagai pencinta alam
tetapi mereka juga mempunyi sifat agak kedekut.

5. Tiada Persamaan Antara Nama dan Tanda Tangan
Maksudnya tanda tangan mereka tidak menonjolka nama mereka. Golongan ini cuba untuk
kelihatan bergaya,suka menyembunyikan sesuatu. Mereka jarang untuk berterus terang
tetapi mereka merupakan pendengar yang baik apabila sentiasa memberi perhatian tentang
apa yang orang lain sedang katakan.

6. Ada Persamaan Antara Nama dan Tanda Tangan
Mereka ini berkeinginan untuk menjadi bijak tetapi mereka tidak pernah berfikir.
Mereka ini tidak tetap pendirian, dan selalu menukar idea atau pandangan sendiri seperti
angin yang mengubah haluan. Golongan ini tidak pernah berfikir baik buruk tentang
sesuatu perkara. Selalunya, orang lain boleh memenangi atau mengambil hati mereka
dengan hanya memuji.

7. Tanda Tangan dengan Huruf Yang Tidak Bersambung
Mereka ini sangat baik terhadap orang lain. Mempunyai hati yang baik, tidak mementingakan
diri dan sedia berkorban untuk kepentingan dan kebahagiaan orang yang di sayangi.
Tapi apabila terlalu banyak sangat perkara yang mereka sedang fikirkan, ini menyebabkan
mereka akan cepat melenting.

8. Tanda Tangan yang Lengkap Seperti Nama
Mereka sangat baik hati dan boleh menyesuaikan diri dengan apa saja suasana dan sesiapa
sahaja yang mereka temui. Golongan ini juga sangat teguh pendirian serta pendapat dan
memiliki keinginan yang sangat kuat dalam mendapatkan sesuatu.

So, macam mana? Tepat atau tidak? mungkin ini agak berguna untuk kita gunakan semasa menilai seseorang yang baru kita kenali. 
*untuk suka-suka je ni 




Semoga Bermanfaat ya 



Posted by Awla Mukhlisah in with 4 comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ

Assalamualaykum wbt :)

Perkongsian Menarik! LIKE & SHARE.
MISTERI SURAH ALFATIHAH





1 - AL-FATIHAH Baca 14 kali sebelum tidur:Suami dan anak-anak akan mengingati kita selalu

2 - AL-FATIHAH Baca 41 kali tiup dalam air dan minum serta buat air mandian:Melepaskan rasa sakit dalaman

3 - AL-FATIHAH Baca 7 kali dan usap di kepala setiap pagi dan sekali sebelum tidur.Kepada orang berpenyakit mental

4 - AL-FATIHAH Baca 3 kali tiup dalam segelas air- minum dan baca sambil mengusap kawasan yang rasa sakit.Sakit yang keterlaluan

5 - AL-FATIHAH Baca 7 kali dan sapu ke atas kepala bayi yang suka menangis pada malam hari atau pada bila-bila masa

6 - AL-FATIHAH Baca 3 atau 7 kali, gunakan ibu jari dan tekan di langit-langit, (Mulut) kemudian sapu kepada tempat yang sakit.Luka berdarah, sengat lebah, jari terkepit di pintu

SUKA DIINGATKAN: BACALAH DALAM KEADAAN KHUSYUK, TAWAKAL KEPADA ALLAH DAN NIATLAH DENGAN JUJUR, INSYA-ALLAH IANYA MERUPAKAN PENAWAR YANG TERBAIK KEPADA SEMUA 




Semoga Bermanfaat ya 


Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr


Bookmark Us

Facebook Favorites Twitter

Search

Don't Forget To Join US Our Official Fanpage
×
bloggerWidget

ABOUT US

"awlamukhlisah.blogspot.com" merupakan sebuah laman web yang bukan hanya untuk menjual atau menyediakan servis di tahap "vvip class" malah kami juga berkongsi pelbagai Tips, Idea dan Informasi kepada ramai orang demi menambah nilai kehidupan ramai orang. In sha Allah.

Selain itu, kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan bermula dari 0 sen sebagai modal :)

Semoga kalian akan mendapat manfaat daripada blog ini serta diredhai oleh Allah SWT. Amin.
Terima kasih.

Salam Kejayaan.

Nuffnang

FOLLOW ME --> Instagram

Our Official Fanpage

Buddies