Blogger Tips and Tricks
  • Look Young.Look Great
  • Kecantikan-Kesihatan-Bentuk badan yang Ideal
  • Jom Tampal dan Biarkan!
  • Putihkan Segala yang Gelap



26 Nov 2013


Assalamualaykum wbt :)

Readdy Stokk di Awla Mukhlisah Beauty Shop :)

Pati Ibu Putih terhasil dari gabungan segala IBU pati -pati pemutih selain membekalkan pelbagai vitamin yang diperlukan oleh kulit agar wajah dan badan bersih bercahaya, cerah sekata dan halus gebu secara kekal, selamat, HALAL dan bebas kesan sampingan.

Selain memberikan kesan ketara pencerahan semulajadi ia turut membantu melindungi dari sinar UV dengan SPF88, melicin, merawat, memperbaharui sel, membaikpulih tekstur kulit, mengimbangi pH serta kaya antioksidan bagi memelihara keremajaan kulit. 

Pati ibu putih JANNA LAWWA memiliki formula anti keradangan kulit serta diperkaya bahan botani bagi mengecutkan jerawat, memudarkan parut, menghilangkan jeragat, tompok2 penuaan, kedutan halus/kendur, serta menghilangkan kesan hitam di semua celahan badan. 

Istimewa nya juga ia mampu menaturalkan kulit yang nipis atau sunburn akibat terdedah kepada cahaya matahari yang lama. Teksturnya yang pekat namun tidak melekit sangat unik kerana berupaya mengawal lebihan minyak untuk mengurangkan ketidakselesaan, kemerahan dan iritasi pada kulit wajah dan badan yang bermasalah. 



ha.. ni la rupa warna cream pati ibu putih janna lawwa.. memang best.. yang lainnya, kandungan dia best!
ada biji2 warna biru, membuatkan kulit kita bertambah gebu + cerah + flawless!



KEUNIKAN PATI IBU PUTIH JANNA LAWWA : 
- Memiliki kepekatan 10 kali lebih tinggi untuk 10 kali ganda kuasa pencerahan 
- 100% asli, bukan repackaging seperti krim2 ibu putih lain di pasaran 
- Label berwarna merah jambu dengan isi kandungan 30ML 
- ada stiker QC seal pada botol dan tanda HALAL, menjamin ketulenan dan keaslian produk 
- Memilki bau/haruman bunga melur yang menenangkan 
- Krim putihnya mengandungi bintik2 biru 




CARA PEMAKAIAN DISARANKAN : 

** UNTUK WAJAH - sekali sehari selepas cuci muka sebelum tidur malam, dengan sapuan secara nipis dan urut dalam gerakan membulat menaik sehingga diserap. Selepas 2 minggu atau bila kulit yang putih/mulus diingini diperolehi, anda boleh memakai pati ibu putih Janna Lawwa ini selang seli hari sahaja. 

** UNTUK BADAN/PARUT - Sehari sekali selepas mandi dan boleh juga dua kali sehari untuk kesan berganda serta tanpa had mengikut keperluan individu. Sapukan pada bahagian gelap seperti celahan peha, ketiak, siku dan anggota badan lain yang bermasalah untuk mengembalikan kehalusan dan kecerahan semulajadi. 

** Boleh dicampur/mix dengan krim wajah, serum atau losyen. 

** Sesuai untuk wanita dan lelaki 


GlutaPURE 100% Super Whitening L-Glutathione

FUNGSI
Bertindak dari bahagian dalaman hingga luaran untuk pencerahan badan yang menyeluruh.
Melambatkan proses penuaan.
Memperbaiki dan menggalakkan kulit yang sihat.
Melindungi kulit dan sistem badan dari kerosakan radikal bebas.
Mempertingkatkan daya keimunan badan.

CARA GUNA
Sebagai Anti-oksidan atau Anti-penuaan;
1kapsul 30minit sebelum makan.
Sebagai pencerahan kulit;
1 kapsul di siang hari dan 1 kapsul di malam hari, 30minit sebelum makan (2kapsul sehari)

CADANGAN PENGAMBILAN
Kulit putih pucat 1-2 bulan
Kulit kuning langsat 3-5 bulan
Kulit sawo matang 4-6 bulan
Kulit sederhana hitam 5-9 bulan
Kulit hitam 8-19 bulan 

Babby Soft Feat Cream Janna Lawwa | 30g
Untuk penjagaan tangan & kaki

Fungsi:
Merawat, melembap serta mencerahkan tumit keras & pecah, kulit bersisik, kulit kering, buku lali hitam, rekahan, sakit, kematu kulit, betis dan lutut gelap.

Cara Guna:
Ambil sedikit krim Babby Soft letakkannya di bahagian yang hendak disapu, urutnya dengan lembut sehingga krim menyerap. 

Gluta Multivitamin Night Cream | 20g

Cara guna:
Sapu nipis dan sekata di muka dan leher pada waktu malam. Elakkan dari terkena bahagian mata dan mulut.

Tips:
Gunanya bersama Pati ibuPutih JannaLawwa untuk mendapat kesan yang maksimum dan terbaik.

Caranya:
Sapu dahulu pati ibuputih secara sekata dan nipis, tunggu lebih kurang 2- 3 minit kemudian baru disapu night cream secara sekata n nipis juga. 

Gluta Kojic Serum Janna Lawwa | 200 ML 

MEMANGG BEST SANGAT!!!

Fungsi:
Untuk mempercepatkan kesan pemutihan di kulit badan, celah hitam, ketiak.
Membantu mengurangkan parut tebal dan jeragat.

Cara:
Pam cecair kojic di telapak tangan dan sapu di bahagian badan. Guna setiap hari siang dan malam.

Tips:
Guna bersama Pati ibuPutih untuk mendapat kesan yang terbaik.

Cara Guna:
Ambik sedikit Pati ibuPutih Jannalawwa letakkan nya di atas telapak tangan dan pamkan sedikit serum kojic gaulkan nya dan sapu di badan.

Atau

Sapukan dahulu cecair kojic serum di badan kemudian barulah disapu Pati ibuPutih di badan secara nipis dan sekata.

*Perempuan mengandung tidak disarankan memakai Serum Kojic. 

Gluta Multivitamin Body Lotion Janna Lawwa | 200 ML

Gluta Multivitamin Super Whitening Body Lotion Jannalawwa BODY bling 
Ingredients:
L-Glutathione, Tranexamid Acid, Kojic Acid, Multivitamin, Vitamin A,C,E, Alpha Arbutin, Pearl, Collagen, Grape Seed.

Fungsi:
Melembapkan, mencerahkan dan melindungi kulit di siang hari.

Cara Guna:
Sapu sekata di seluruh badan. Guna selalu.

Tips:
Guna bersama Pati ibuPutih Jannalawwa dan Kojic Serum untuk kesan yang terbaik.

Cara Guna:
Ambl sedikit Pati ibuPutih Jannalawwa dan pam kan sedikit Kojic Serum di atas telapak tangan. Gaulnya bersama dan letak di bahagian badan. Tunggu 2-3minit baru letak Lotion Super Whitening, sapu sekata. 

Gluta Multivitamin Day Cream | 20g

Gluta Multivitamin Day Cream Jannalawwa NEWskin

Sesuai untuk semua jenis kulit

Fungsi:
Melindungi, melembapkan, mencerahkan dan memperbaiki kulit.

Tips:
Untuk kesan yang maksimum dan terbaik guna bersama Pati ibuPutih Jannalawwa.

Cara Guna:
Sapu nipis dan sekata Pati ibuPutih Jannalawwa, tunggu 2-3minit untuk pati diserap di kulit. Barulah di letak Day Cream Jannalawwa sapu nipis dan sekata juga. 

 testimoni pati ibu putih Jannalawwa.
boleh pakai kat satu badan ya  bukan hanya di muka sahaja  
marbeleesss habis!

 Alhamdulillah.. penangan satu SET PATI IBU PTIH jannalawwa!
"pati ibu putih tuu memang best.. kulit muka akk halus mulus.. suami akk pun perasan kulit muka liccinn je pegang.. hihih.. parut akk pun dah pudar sikit.."
memang berbaloiii..
maceh kak R, sebb update kat kite 

Alhamdulullah.testimoni set janna lawwa freshhh in the house! memang Thorbaikkk! i like! 
puas hati kan  texture krim nya pun lembut, tak melekit!
Syukur.

Alhamdulillah, semakin ramai yang FALL IN LOVE dengan set pati ibu putih ni.. berbaloi2 best nya 

1 set tu ada day cream, night cream, cleanser dan pati ibu putih.

senang kata, set ni, tak melekit, bila kita pakai, kulit bertambah cerah dan sekata, segala Keturunan jerawat takut nak hinggap! 

cream siang, pakai time siang macam biasa ok?
malam
pulak pakai krim malam, lepas je pakai krim malam, pakai sikit pati ibu putih.. esok pagi tengok muka kita flawless! jerawat pun malu2 nak tumbuh!

oh ya, nak bagitahu ni,
PIP ni, boleh cerah kan bibir kita tau. misalkat, bibir kita gelap, pakai PIP ni, memang boleh cerahkan in sha Allah 

pakai sikit je sebelum tidur 
cleanser tu cuci muka macam biasa 
yey! best best besttt!

Yey. Hari ini dapat testimoni baru. Syukur... kulit muka makin flawless. Yang bestnya, jerawat makin menghilang. parut2 pun makin mengecil.. best best bestttt! Kulit pun makin cerah berseri2.. 
PIP MEMANG BESTTT! ♡♡


NIGHT CREAMY yg bestttt ..sejukk..tenang..anti stress kulit..anti jeragat..parut..sume jnis spot..yg penting..makanan kulit yg sgt berkhasiat...leh apply ps pip or sbelum pip..bawa tido DILULUSKAN OLEH KKM -35gram  

 DAY CREAMY giler punye bessttttt... Balance kulit, lindung kulit dr habuk, matahari, awet muda, elastic,make up base,suai pakai siang...malam pun leh if kulit kering... 

#patiibuputihbyjannalawwa #PUTIHGEBUKEKAL#hotitemjannalawwa #daycreamy

 ICE CREAM SOAP pati ibuputih by jannalawwa ♡

Sbagai penbersih muke yg mendalam..leh cuci wlupun waterproof makeup pun..sbagai pemutih pencerah..sume prob kulit suai..wanita n lelaki..
Snang je pkai you alls...amek ckit ngn spatula or sudu yg dsediakn tu..amek pink ckit n amek putih lbh kit xpe..buihkan dlu ngn air ..belai je kt kulit leher n muke .badan..lam 2 mnit ...bilas bersih2...ice cream soap leh wat MASK gak...2 or 3 kali sminggu wat cm cara nk cuci muke tu..tp biakan kring baru bilas bersihh....waaaa betoi betoi holiaawww woooo...gebbbuuuu!

Berita paling best tuk PENGGEMAR/PEMINAT FOUNDATION... duk tercari cari foundation yg superbb Yg leh cover semua..dia la SUPER BB...dia la SUPER sunblock...dia la SUPER foundation...wowwoww Kulit PERFECT n NO MAKEUP LOOK gitu!
luv! Jadikan milikmu...cepaaaat!



Ok FINE!!! STOKK PRODUK JANNALAWWA NI MEMANG MACAM PISANG GORENGG PANAS!!!

LETAK BANYAK MANA PUN, LICIN.. SAMPAI SAYA NAK PAKAI UNTUK SAYA PUN TAK SMPAI HATI. KENA JUGAK BAGI KAT ORANG DULU..
Orang kata, tak kenal maka tak CINTA!!! 




Regards Luv, 
Posted by Awla Mukhlisah in with 50 comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Assalamualaykum wbt :)

Hari ini Awla kongsikan doa memohon agar Allah memperbaiki diri kita setiap masa.

Semoga kita dapat memperbaiki diri kita sentiasa untuk menjadi yang lebih baik... Amin.

Semoga Bermanfaat ya. 






Regards Luv, 

Posted by Awla Mukhlisah in with 2 comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

4 Nov 2013

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Assalamualaykum wbt.
Apa khabar semua ? semoga kita semua sentiasa berada di bawah lindungi rahmatNYA selalu. Hari ini Awla nak kongsikan 4 Tips Kesihatan Dari Nabi Muhammad SAW. 
Semoga bermanfaat buat kita semua :)

4 Tips Kesihatan Dari Nabi Muhammad SAW..

1. Nabi melarang umatnya minum berdiri. Ini kerana ternyata secara perubatan, dalam tubuh kita terdapat penapis dipanggil sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yang kita minum belum 100% steril untuk di olah oleh badan. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yang tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke pundi kencing, boleh menyebabkan penyakit batu karang.

2. Nabi juga melarang meniup air yang panas.. Logiknya kerana terdapat karbon dioksida (CO2) pada udara hembusan tersebut. Jika ditiup ke air maka CO2 itu akan larut didalam air akan menghasilkan cecair bersifat asid, H2CO3 (asam karbonat) yang menyebabkan penyakit jantung dan masaalah perut tidak selesa.

3. Nabi menggalakkan mandi sebelum waktu subuh kerana suhu air pada waktu tersebut dapat membantu membuang lemak-lemak degil dalam badan.

4. Nabi melarang makan diselang-seli dengan minum air kerana ia menyebabkan banyak udara terperangkap di dalam badan dan menyebabkan badan berangin.

Sentiasa ada hikmah dalam setiap larangan dan suruhan Rasulullah SAW. Jadi ikutlah walaupun sedikit, kerana sedikit yang dilakukan secara beristiqamah (berterusan) adalah lebih baik dari banyak tanpa istiqamah.

Wallahua'lam.





Regards Luv, 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)

Posted by Awla Mukhlisah in with 3 comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr


Bookmark Us

Facebook Favorites Twitter

Search

Don't Forget To Join US Our Official Fanpage
×
bloggerWidget

ABOUT US

"awlamukhlisah.blogspot.com" merupakan sebuah laman web yang bukan hanya untuk menjual atau menyediakan servis di tahap "vvip class" malah kami juga berkongsi pelbagai Tips, Idea dan Informasi kepada ramai orang demi menambah nilai kehidupan ramai orang. In sha Allah.

Selain itu, kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan bermula dari 0 sen sebagai modal :)

Semoga kalian akan mendapat manfaat daripada blog ini serta diredhai oleh Allah SWT. Amin.
Terima kasih.

Salam Kejayaan.

Nuffnang

FOLLOW ME --> Instagram

Our Official Fanpage

Buddies