Blogger Tips and Tricks
  • Look Young.Look Great
  • Kecantikan-Kesihatan-Bentuk badan yang Ideal
  • Jom Tampal dan Biarkan!
  • Putihkan Segala yang Gelap



31 Jul 2013

Assalamulaykum wbt :)
Alhamulillah. Alhamdulillah atas nikmat dan rezekiMU ya Allah.

Hari ini, Awla nak kongsikan dengan semua sesuatu yang menarik !! ;)

Ujian Personaliti Berasaskan Corak.
Setiap orang mesti nak tahu kan diri sendiri jenis yang macam mana dan kawan-kawan jenis macam mana..
Ujian ini  hanyalah  ujian dari  segi psikologi sahaja yang dapat membantu anda mengenali diri sendiri dan orang di sekelilingi anda dengan mendalam lagi ! :)

 Banyak je sebenarnya ujin personaliti yang ada. Tapi, hari ini Awla nak kongsikan Ujian Personaliti Berasaskan Corak dahulu !

Nak tahu lebih banyak ujian-ujian Personaliti ?? Kena selalu follow Awla la ya ;) 

Untuk mengetahui jenis personaliti anda, klik pada salah satu corak di bawah yang anda rasa paling menarik.


horizontal rule



horizontal rule



So, macam mana ? dah tahu dah tentang diri masing2 ? :) 
 Semoga Bermanfaat ya :)



Regards Luv, 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)

Posted by Awla Mukhlisah in with 3 comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

Assalamualaykum wbt :)

Salam Ramadhan. . Ramadhan semakin nak meninggalkan kita semua. sementara, Syawal sedang menanti. 
ha, pasti ramai yang nak kelihatan cantikkk dan berseri-seri di pagi syawal nanti kan ?? ;)

memandangkan hari ni, hari2 trerakhir sebelum pengeposn sebelum raya bgi online buyer ( but by hand, time hri raya pun still boleh membeli belah dgn sy ya  ) So, saya nak meraikan produk2 HOT SELLING yang sy jual.. sebab semalam ramai yang tnya pd saya "BILA NAK BUAT SET COMBO lagi??".. so nah sy bgi COMBO sekali lagi  3x GANDA JIMAT tau!!!


happy shopping ya!  kalau nak tgk barang2 lain, sila2 kan tgk di sini ya -->




Regards Luv, 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)
Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

بِسۡـــــــــمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡـمَـٰنِ ٱلرَّحِـــــــيمِ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ


Solat Tahajjud adalah solat malam yang dilaksanakan setelah bangun tidur, afdalnya dibuat secara bersendirian waktu selepas tengah malam. Solat sunat ini amat dituntut dan sangat baik dilakukan sebagai ibadah tambahan. Rasulullah SAW dan para sahabat tidak meninggalkan solat ini sepanjang hayat mereka.

1.  Sebelum mengerjakan Solat Tahajjud baca doa berikut :


Tiada Tuhan melainkan Dikau, Maha Suci Dikau! Daku memohon ampun kepada-Mu bagi dosa-dosaku dan daku memohon kepada-Mu akan Rahmat-Mu. Ya Allah! Tambahkanlah padaku ilmu dan janganlah Dikau pesongkan hatiku setelah Dikau berikan petunjuk. Dan berikanlah daku Rahmat-Mu; Sesungguhnya Dikaulah yang melimpahkan rahmat! Segala puji bagi Allah yang telah menghidupkanku dan kepada-Nyalah tempatku kembali.

Selepas membaca tasbih pada sujud kedua dalam rakaat terakhir, bacalah doa berikut 3 kali:


Selesai salam solat Tahajud, bacalah doa yang pernah dibaca oleh Rasulullah SAW ini:






Kemudian sambung baca Doa Solat Sunat Tahajjud berikut:~

Ya Allah! Bagi-Mu segala puji-pujian. Dikaulah pendiri langit dan bumi dan alam semesta serta segala isinya. Bagi-Mulah segala pujian, Dikau Penguasa langit dan bumi dan alam semesta serta segala isinya. Dan bagi-Mulah segala puji, Pemancar cahaya langit dan bumi dan alam semesta serta segala isinya.
Bagi-Mulah segala pujian, Dikaulah yang benar (Al-haq), janji-Mu adalah benar, firman-Mu adalah benar, perjumpaan dengan-Mu adalah benar, syurga itu benar dan neraka adalah benar. Nabi-nabi itu benar, Nabi Muhammad SAW adalah benar dan adanya hari Kiamat itu benar. 
Ya Allah! Pada-Mulah daku menyerahkan diri, dengan-Mu daku beriman, kepada-Mu daku bertawakal, kepada-Mu daku kembali, dengan-Mu daku menghadapi musuh dan kepada-Mu daku berhukum. Ampunilah dosa kesalahanku yang telah lalu dan yang terkemudian, baik yang daku sembunyikan mahupun yang daku nyatakan, di mana Dikau lebih mengetahuinya. Dikau yang Maha Mendahului dan Maha Mengakhiri. Tiada Tuhan melainkan Dikau! Tiada padaku daya dan upaya melainkan dengan pertolongan Allah!
Ya Allah! Berilah kami kebaikan di dunia dan kebajikan di akhirat dan peliharalah kami dari azab neraka.
Selawat Allah ke atas Penghulu kami Nabi Muhammad SAW dan ke atas keluarga serta para sahabat sekeliannya. Segala puji hanyalah untuk Allah; Tuhan Pemelihara seluruh alam.! 
sumber : shafiqolbu


Regards Luv, 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)

Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
Assalamualaykum wbt :)
Semoga semua sihat ya ;) 

Okess ! hari ni sebelum tidur Awla nak kongsikan doa selepas solat sunat hajat :)

* Semoga bermanfaat ya :)




Regards Luv, 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)

Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

30 Jul 2013

Assalamualaykum wbt :)
Alhamdulillah. Alhamdulillah ! 

Wowww!! 
SET COMBO KEMBALI LAGI!!
 Harga Combo ni, tak sama macam harga jualan tau. 
sebab harga COMBO ni jauh LEBIH MURAH DAN BERBALOI-BALOI! 
siap ada 2 FREE GIFT lagi tau  

Jom, GRAB it NOW for SPECIAL PRICE !! 


*sesekali, sy untung singgit 2 je, apa salahnya kan ;)



Regards Luv, 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)


Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

29 Jul 2013

Assalamualaykum wbt :)
Alhamdulilah. 

Bangun pagi, Allah masih segarkan badan, telinga masih boleh mendengar dengan baik, mata masih boleh melihat dengan terang, hidung boleh menghidu dan bernafas dengan baik, anggota badan semua masih dapat berfungsi/bergerak2 dengan baik. 

Tiada apa yang lebih INDAH selain mendapat nikmat dariMu Allah.
Subahanallah. Tqvm Ya Illahi.



Pagi ini Awla nak kongsikan gambar-gambar untuk uji minda kita !

* Bagi otak cergas ;)




* Cuba teka berapa Kapal Layar yang terdapat dalam gambar ini ? :)



* Ceritakan bagaimana cara susunannya?

* Cuba baca ikut warna. bukan tulisan ya ;)


 *Apa yang sebenarnya ada lihat? ;)



Dapat jawapannya ? hehe 

Semoga Berjaya ya ! 
Kalau nak tahu jawapan, sila tinggalkan komen di sini ya :)






Redards Luv, 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)







Posted by Awla Mukhlisah in with 6 comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

28 Jul 2013


Assalamualaykum wbt semua :)

Salam Ramadhan. 
Sedar tak sedar hari ini sudah Ramadhan ke-19. Sekarang kita sudah berada pada fasa ke-3 dalam bulan Ramadhan iaitu pembebasan dari api neraka. 10 hari akhir Ramadan adalah hari-hari yang menjanjikan pengampunan oleh Allah swt kepada hamba-hambaNya yang melakukan ibadat dengan penuh keikhlasan. 
Oleh kerana itulah Allah swt telah menyediakan satu malam yang paling istimewa iaitu malam Lailatul Qadar.
Jom sama-sama kita rebut peluang ini ! :)

Okess ! Hari ini Awla nak sambung cerita pasal Stress. Macam mana nak hasilkan Stress yang POSITIF ya ? kebiasaanya kalau STRESS, mesti kesannya negatif kan ?



Sebelum tue, kita tengok kesan STRESS yang negative dahulu ! :)
Stress boleh membunuh !,Jadi, jangan biarkan ia membunuh anda atau orang yang anda sayangi. Individu yang mengalami stres sentiasa kehilangan tenaga yang diperlukan untuk menjalani kehidupan seharian. Jika ini berlaku, ianya boleh menyemai sikap negatif dalam kehidupan mereka.


1.   Kemurungan akan berlaku dan mencetuskan kesan negatif kepada kehidupan individu berkenaan. Kemungkinan dia boleh jadi seorang pendiam atau panas baran, berubah sikap dan etc.
2.   Kegagalan menangani stres juga boleh membawa kesan buruk ke atas kesihatan seseorang. Lazimnya sistem imun dapat mempertahankan tubuh dari penyakit. Namun begitu, stres boleh melemahkan sistem imun. Jika ini berlaku, individu berkenaan akan lebih mudah mendapat penyakit berbahaya seperti kanser dan masalah jantung. Pada masa yang sama, jika dia sedang berhadapan dengan masalah kesihatan, ianya boleh memburukkan lagi keadaan.
# Semoga kita semua di jauhi Stress yang melampau ini ya . amiin .
"JIKA HATI DAN PEMIKIRAN KITA SENTIASA BERSANDARKAN SIFAT  TAWADUK, YAKIN DAN SYUKUR PADA ALLAH SWT, MAKA DIRI KITA AKAN DIBERI PETUNJUK DAN HIDAYAH-NYA DALAM MENANGANI TEKANAN."
Okess, sekarang Jom kita tukarkan stress yang kita pernah alami menjadi kesan yang POSITIF ? tapi bagaimana ya ? .. 
* teruskan baca kalau nak tahu ya ;)


Stress boleh dilihat secara positif dan stress positif turut dikenali sebagai Eustres. Eustres dianggap baik untuk manusia kerana ia menjadikan manusia lebih bertenaga dan bersemangat untuk menghadapi kehidupan!
Meningkatkan motivasi diri.
# Meningkatkan amalan dan usaha.
# Merangsang individu mempertahan dan melindungi diri.
# Meningkatkan potensi diri.
Contohnya, ketika Alexander Graham Bell sedang berusaha untuk membantu tunangnya, Mable Hubbard, yang telah hilang pendengarannya, beliau telah berjaya mencipta telefon yang telah meledakkan sistem telekomunikasi pada hari ini. (Stephen C. Phillips, The Ten Laws Of Success)



So, apa-apa pun yang paling penting POSITIF kan diri dalam apa sahaja. ! in sha Allah, stress pun tak terasa dah :) Sebaliknya semakin BERMOTIVASI !
* Jom renungkan sejenak ! :)


 Boleh baca doa ini juga !


Regards Luv,
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)







Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
Assalamualaykum wbt :)

Semoga semua yang views dan follow blog Awla ini sentiasa sihat dan dirahmati Allah selalu. In Sha Allah
amiin. 

Hari ini Awla nak kongsikan Doa dimurahkan rezeki. Semua orang pasti nak rezekinya dimurahkan kan ?? Jadi, Jom kita amalkan doa ini selalu ! :)












Regards Luv, 
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)



Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr
oh yey! 
SET COMBO KEMBALI LAGI!! 
Harga Combo ni, tak sama macam harga jualan tau. sebab harga COMBO ni jauh LEBIH MURAH DAN BERBALOI! siap ada 2 FREE GIFT lagi tau! :)

*sesekali, sy untung singgit 2 je, apa salahnya kan ;)


Any inquires can ask me at 0133119817 ya :)

Happy shopping! :)

Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

HAIR VITAMIN yang BEST ! :)

FUNGSI:
- melembutkan & melembapkan rambut
- menyinarkan rambut
- rambut mudah diurus
- elakkan dari rambut bercabang
- merawat rambut rosak akibat bahan kimia & alat pedandan rambut
- melebatkan rambut
- rawat masalah rambut gugur
- hitamkan rambut
- melindungi rambut dari sinar UV


CARA GUNA:
Selepas bersyampu, keringkan rambut, putarkan hujung capsule sehingga putus, picitkan ketapak tangan dan sapukan rata pada rambut.. biarkan jangan dibilas.

# Gunakan sekurangnya 2-3 kali seminggu untuk kesan yang terbaik..



ISI KANDUNGAN :
Aloevera oil, Pro Vit B5, Vit A, Vit E,jojoba Oil,Vit C, UV protector


Thank You Soo Muchh! 



Regards Luv, ♥
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)



Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr


Assalamualaykum wbt :)

Alhamdulillah. Readyy Stokk ! ♥

-Produk ini adalah produk penjagaan kesihatan kulit.Diperbuat daripada 100% susu beras semulajadi ekstrakan beras jasmine dengan kualiti terbaik yang diperkaya dengan vitamin dan nutrisi yang dapat mengurangkan cela, bintik hitam dan kedutan di muka.

-Menjadikan kulit lembut dan cerah serta segar dengan bauan semulajadi beras muda. 

Arahan: 
Untuk digunakan dimuka dan dibadan sebagai pembersih harian, urut lembut untuk 
2 – 3 minit dan bilas. Vitamin dan mineral dalam susu beras akan memelihara kulit dan menyihatkan kulit anda, menjadikan ia sentiasa lembap selepas setiap kali penggunaan. 


Formula: Sabun Susu Beras untuk semua jenis kulit 


CARA PENGGUNAAN :
---------------------------------
Cuci muka dengan SABUN SUSU BERAS, urut perlahan-lahan selama beberapa minit dan bilas bersih. Untuk mendapatkan kesan terbaik, gunakan 2-3 kali sehari. .


Antara Kelebihan Sabun Susu Beras Collagen 3 in 1 :
----------------------------------------------------------------------
- menggebu dan mencerahkan kulit
- membantu menghilangkan bintik-bintik hitam 
- menghaluskan kulit 
- memudarkan dan menghilangkan parut dengan penggunaan yang berterusan 
- melembabkan kulit seterusnya menaikkan seri wajah. 
- membuatkan kulit muka anda lebih cerah, lembut dan tegang
- Menanggalkan semua kotoran, minyak, dan sel kulit mati 
- Memudarkan dan menghilangkan parut jerawat dan jeragat 
- Menanggalkan kesan solekan dengan efektif JIka digunakan sebagai sabun mandi pula, ia membantu 
- Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha anda. 
- Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah 
-Memberi kesan kesegaran sepanjang hari 
-Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau slps berpeluh 
- Boleh menghilangkan bau badan




Thank You Soo Muchh! 


Regards Luv, ♥
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)





Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr

FORMULA BARU!!

DENGAN 3 LAPISAN WARNA!!!!
KESAN MENAKJUBKAN!!
GABUNGAN KOLAGEN & GLUTATHIONE!!


SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA.. 
UNTUK KEGUNAAN BADAN / MUKA
HILANGKAN SEGALA YANG KUSAM JUGA MASALAH 
YANG MEMBELENGGU..


Mengandungi : Glutathione, Collagen, Arbutin, Kojic Acid, Grapeseed Extract

KELEBIHAN :
*Menghilangkan jerawat/parut/pigmentasi/stretchmarks dan cela
*Mengurangkan kedut serta menegangkan
*Mencerahkan kulit yg kusam/gelap termasuk bahagian badan
*Menyamaratakan tona kulit
*Menghilangkan hitam di bahagian ketiak dan peha
*Menghilangkan minyak berlebihan
*Wajah lebih putih berseri
*Kulit lebih licin
*Memudarkan jeragat
*Menghilangkan blackhead/whitehead


BAHAN KANDUNGAN DALAM GLUTATHIONE COLLAGEN SOAP WITH KOJIC + GRAPE SEED :

GLUTATHIONE – Membantu / menolong memudar dan menghilangkan masalah kulit seperti pigmentations, jerawat dan parut jerawat, age spots dan freckles.

COLLAGEN – Membantu memberi kelembapan pada kulit wajah anda, apabila mencuci muka dengan sabun ini akan dapat menganjalkan kulit anda supaya kelihatan lebih tegang Putih Abu-AbuARBUTIN – Arbutin dikenali sebagai bahan yang paling bagus dan efektif dalam pencerahan kulit muka. Arbutin menolong memperbaiki dan menjaga kulit yang rosak akibat daripada free radicals dan juga menolong menghalang pengeluaran melanin yang sangat banyak. Arbutin bagus digunakan kerana tidak mengandungi bahan toksik, hidroquinon atau semua bahan berbahaya. Tiga fungsi penting arbutin ialah : Whitening effects, anti- age effect and UVB/ UVC filter

KOJIC ACID – kojic acid lebih efektif daripada whitening agen yang lain seperti hidroquinon yang berbahaya. Kojic acid lebih baik dan tidak mendatangkan kesan yg berbahaya seperti hidroquinon. Ia adalah natural ekstrak yang mencerahkan cela2 dan parut.

GRAPESEED EXTRACT – Seperti yang kita tahu anggur adalah buah yang memiliki KANDUNGAN ANTI OKSIDAN TINGGI Yang bermanfaat untuk Anti radikal, berfungsi untuk mendetoksfika


CADANGAN PENGGUNAAN :
->Untuk tujuan penjimatan, potong sabun kepada beberapa bahagian lebih kecik seperti 5 bahagian kecil. Harus dipotong bahagian oren + putih sekali supaya dapat guna kedua-dua kandungan aktif tersebut.
->Untuk kulit normal memadai 2x sehari, kulit berminyak 3x sehari, kulit kering 1x sehari.Or bergantung keselesaan dan kesesuaian kulit masing-masing.

Tempoh masa semasa pemakaian adalah seperti dibawah :
1. Kulit Berminyak – 3minit dan bilas
2. Kulit Normal – 1 minit dan bilas
3. Kulit Kering – Kurang dari 1 minit dan bilas.




Thank You Soo Muchh! 




Regards Luv, ♥
Awla Mukhlisah Beauty Shop :)


Posted by Awla Mukhlisah in with No comments
Read More

Share this Post Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This Share on Google Plus Share on Tumblr


Bookmark Us

Facebook Favorites Twitter

Search

Don't Forget To Join US Our Official Fanpage
×
bloggerWidget

ABOUT US

"awlamukhlisah.blogspot.com" merupakan sebuah laman web yang bukan hanya untuk menjual atau menyediakan servis di tahap "vvip class" malah kami juga berkongsi pelbagai Tips, Idea dan Informasi kepada ramai orang demi menambah nilai kehidupan ramai orang. In sha Allah.

Selain itu, kami juga membuka peluang kepada sesiapa yang berminat untuk menjana pendapatan bermula dari 0 sen sebagai modal :)

Semoga kalian akan mendapat manfaat daripada blog ini serta diredhai oleh Allah SWT. Amin.
Terima kasih.

Salam Kejayaan.

Nuffnang

FOLLOW ME --> Instagram

Our Official Fanpage

Buddies